Jelenlegi hely

A MIÉNK Klaszter tevékenységeinek és szolgáltatásainak fejlesztése

2020. március 01.

kedvezményezett neve: IQ Kecskemét Kft.
projekt címe: A MIÉNK Klaszter tevékenységeinek és szolgáltatásainak fejlesztése
szerződött támogatás összege: 59 114 580 FT
támogatás mértéke: 65,17%
projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.02.28.
projekt azonosító száma: GINOP-1.3.2-15-2018-00038

projekt tartalmának bemutatása:

Sajtóközlemény                                        

„MIÉNK Klaszter tevékenységeinek és szolgáltatásainakfejlesztése” című projekt nagymértékben hozzájárul a klasztertagok nemzetközi kapcsoaltainak fejlődéséhez. A fejlesztés 37,94 millió Ft-os vissza nem téritendő európai uniós támogatással valósult meg.

Az IQ Kecskemét célja egy innovációs ökoszisztéma továbbfejlesztése és működtetése, amely MIÉNK (Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klaszter) Klaszter együttműködési platformokon keresztül valósít meg.
A MIÉNK Klaszter célja az építőipari ágazatban tevékenykedő előállítók, szállítók, kutatók, szolgáltatók összefogása, támogatása, tevékenységeik hatékonyságának növelése.

A sikeresen megvalósított projekt célja a nemzetközi kapcsolatok építésében a klaszter tagvállalatainak exportmarketing tevékenységének támogatása, új nemzetközi kapcsolatok kialakításának elősegítése. Ennek érdekében az IQ Kecskemét Kft. komplex szolgáltatások nyújtását valósította meg. Szervezőként részt vett az IDEA Conference 2018-as és 2019-es megszervezésében, mely esemény a hazai és közép-európai piac legfontosabb mérnök szakmai rendezvényévé vált. Az események sikerei és visszajelzései alapján, egy másik nemzetközi konferencia az IDEA Electric is megrendezésre került, amely fő témája a villamos tervezés volt. Ezen felül a klasztertag vállalatok igényeihez illesztett szakmai képzések (LEAN menedzsment rendszerismereti tréning, TPM rendszerismereti alapképzés, SMED gyakorlati képzés) kerültek megszervezésre. Továbbá a Klaszter segítette a tagok nemzetközi kapcsolatépítését kiállítások, ügyféltalálkozók szervezésével, valamint maga a Klaszter szervezet is professzionálisabb működésre váltott önálló klasztermenedzser új munkahely teremtésével.

A felsorolt tevékenységeket az IQ Kecskemét Kft., mint a MIÉNK Klaszter gesztor cége a Regionális Fejlesztési Alapból és Magyarország Kormányának támogatásának segítségévél valósította meg. A fenti projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett „Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása” tárgyú felhívás keretében 64,17%-os vissza nem tértendő támogatásban részesült, melynek mértéke: 37 935 935 HUF.

A MIÉNK Klaszter további tevékenységéről az IQ Kecskemét honlapján iqkecskemet.hu, míg a 2020-as évi IDEA Konferenciáról az ideaconference.hu találnak további információt.

További információ: Gyulai Tamás, Klasztermenedzser (gyulai.tamas [at] iqkecskemet.hu)

Sajtóközlemény pdf formátum